- HAI er et veldig bra initiativ med fokus på samhandling, felles møteplasser, læring og utvikling innenfor helseinnovasjon. Det er store muligheter i regionen, og Vitalthings ønsker å bidra til å realisere disse. Vi blir medlem i Trondheim Tech Port for å bidra til denne satsinga, forteller Bård Benum, CEO i Vitalthings. 

Benum sitter i styringsgruppen til HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi og har lenge vært nært koblet på arbeidet. Trondheim Tech Port er stolte og glade over at Vitalthings blir med og styrker laget. Vitalthings har gått foran i Trondheim og lagt til rette for at flere helseteknologiselskap i dag sitter samlet i Dybdahlsgården. Med sin omfattende erfaring og ekspertise spiller Vitalthings en avgjørende rolle i å dele kunnskap og fremme utvikling i helseteknologi.

Om Vitalthings

Vitalthings ble etablert i 2017 av tre erfarne teknologigründere - Ole Johan Ellingsen,  Alf-Egil Bogen og Bård Benum. Selskapet fokuserer på kontaktløs helseteknologi og  samarbeider tett med norske og globale helsefaglige kliniske og forskningsfaglige miljø. Organisasjonen teller 30 ansatte i Trondheim og Tønsberg og dekker hele verdikjeden fra  sensorteknologi, signalbehandling, KI, digitale tjenester samt helsefaglig klinisk og regulatorisk kompetanse. Selskapet har et velferdsteknologiprodukt i markedet, en digital nattevakt, og har nylig utviklet verdens første kontaktløse pasientmonitor for kontinuerlig oppfølging.  

Vitalthings har siden 2017 hatt den digitale nattevakten Somnofy i markedet, og 40 kommuner og organisasjoner bruker nå denne. Selskapet startet i 2020 utvikling av sitt første medisinske produkt, der hovedfokus er tidlig oppdagelse av forverret helsetilstand. Pustefrekvens og pustemønster er en svært viktig parameter i dette. Løsningen, Guardian M10, er utviklet i tett samarbeid med St. Olavs Hospital i Trondheim. 

Om HAI

HAI er et felles initiativ mellom partnerne Helse Midt-Norge, SINTEF, NTNU, Trondheim Kommune og St Olavs Hospital, ledet av Trondheim Tech Port.

Vi vet at interaksjon og samarbeid er viktige drivere for innovasjon. Derfor vil vi skape en digital og fysisk arena for å utveksle idéer, løse utfordringer og legge til rette for naturlige samarbeid som på lang sikt kan føre til banebrytende innovasjoner for fremtidens helsetjenester.

I HAI skal vi jobbe for å få til følgende:

  • Skape bedre oversikt over aktørene i Trøndelag og pågående aktivitet innen helseinnovasjon
  • Utvikle kommunikasjonskanaler for synliggjøring av aktører og aktiviteter innen helseinnovasjon
  • Etablere og drifte en fysisk samhandlingsarena, inkludert coworking space, fleksible arbeidsplasser, møterom og prosjektrom
  • Skape spennende møteplasser for aktører innen helseinnovasjon
  • Fasilitere samarbeidsprosjekter innen helseinnovasjon
  • Planlegge og gjennomføre relevante kurs og workshops etterspurt av helseteknologimiljøet