Vi er super-stolte over at Vitalthings, samme dag som de annonserte medisinsk godkjenning av sin kontaktløse pasientmonitor, også kunngjorde at de blir en del av Trondheim Tech Ports store helsesatsing: HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi.
Vi er super-stolte over at Vitalthings, samme dag som de annonserte medisinsk godkjenning av sin kontaktløse pasientmonitor, også kunngjorde at de blir en del av Trondheim Tech Ports store helsesatsing: HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi.
- HAI er et veldig bra initiativ med fokus på samhandling, felles møteplasser, læring og utvikling innenfor helseinnovasjon. Det er store muligheter i regionen, og Vitalthings ønsker å bidra til å realisere disse. Vi blir medlem i Trondheim Tech Port for å bidra til denne satsinga, forteller Bård Benum, CEO i Vitalthings.
Benum sitter i styringsgruppen til HAI - Innovasjonsarena for helseteknologi og har lenge vært nært koblet på arbeidet. Trondheim Tech Port er stolte og glade over at Vitalthings blir med og styrker laget. Vitalthings har gått foran i Trondheim og lagt til rette for at flere helseteknologiselskap i dag sitter samlet i Dybdahlsgården. Med sin omfattende erfaring og ekspertise spiller Vitalthings en avgjørende rolle i å dele kunnskap og fremme utvikling i helseteknologi.
Vitalthings ble etablert i 2017 av tre erfarne teknologigründere - Ole Johan Ellingsen, Alf-Egil Bogen og Bård Benum. Selskapet fokuserer på kontaktløs helseteknologi og samarbeider tett med norske og globale helsefaglige kliniske og forskningsfaglige miljø. Organisasjonen teller 30 ansatte i Trondheim og Tønsberg og dekker hele verdikjeden fra sensorteknologi, signalbehandling, KI, digitale tjenester samt helsefaglig klinisk og regulatorisk kompetanse. Selskapet har et velferdsteknologiprodukt i markedet, en digital nattevakt, og har nylig utviklet verdens første kontaktløse pasientmonitor for kontinuerlig oppfølging.
Vitalthings har siden 2017 hatt den digitale nattevakten Somnofy i markedet, og 40 kommuner og organisasjoner bruker nå denne. Selskapet startet i 2020 utvikling av sitt første medisinske produkt, der hovedfokus er tidlig oppdagelse av forverret helsetilstand. Pustefrekvens og pustemønster er en svært viktig parameter i dette. Løsningen, Guardian M10, er utviklet i tett samarbeid med St. Olavs Hospital i Trondheim.
HAI er et felles initiativ mellom partnerne Helse Midt-Norge, SINTEF, NTNU, Trondheim Kommune og St Olavs Hospital, ledet av Trondheim Tech Port.
Vi vet at interaksjon og samarbeid er viktige drivere for innovasjon. Derfor vil vi skape en digital og fysisk arena for å utveksle idéer, løse utfordringer og legge til rette for naturlige samarbeid som på lang sikt kan føre til banebrytende innovasjoner for fremtidens helsetjenester.
Visste du at Trondheim har et gratis, engelsk kulturmagasin som deles ut i hele byen? Tidligere har enkeltvise utgaver hatt teknologifokus, men i år vil hver eneste utgave ha minst 7 sider teknologirelatert innhold - som seg hør og bør i en teknologihovedstad! Dette er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Trondheim Tech Port og The List.