Daglig leder i Trondheim Tech Port, May Britt Hansen, ønsket velkommen.

Det var godt og varmt i det litt for fulle rommet, men stemningen var enda høyere enn temperaturen. Rundt oss var store deler av helseinnovasjonsmiljøet i Trondheim, pluss digitaliseringsminister Karianne Tung, byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge og flere inviterte gjester. Se alle bildene nederst i denne saken! 

Daglig leder i Trondheim Tech Port, May Britt Hansen, åpnet showet og ønsket velkommen på vegne av Trondheim Tech Port. Deretter fikk Line Berg, leder for innovasjon og helse, mikrofonen, og fortalte om veien hit i dag, og hva HAI skal være i framtida.

Samarbeid og innovasjon

Kort oppsummert skal HAI være bra for næringslivet og bra for helsa til innbyggerne. Det er arena for helseteknologi - hvor samarbeid og innovasjon driver frem nye løsninger for mer verdiskapning og bedre helsetjenester.

HAI skal være bra for næringslivet og bra for helsa til innbyggerne.
– Line Berg, Trondheim Tech Port
Digitaliseringsminister Karianne Tung kjenner prosjektet godt.

Etterpå fulgte digitaliseringsminister Karianne Tung, som ikke har så rent lite kjennskap til prosjektet fra tidligere. Hun var nemlig selv daglig leder i Trondheim Tech Port da de spinkle planene om en samhandlingsarena om helseinnovasjon kom til dage, etter Trondheim Tech Ports kartlegging av helseinnovasjonsmiljøet i Trøndelag.

– Det må være lov til å si at jeg kjenner barnet som i dag blir døpt litt ekstra, sa hun smilende fra scenen.

Cellegift-bobler og kontaktløs pasientovervåkning

Etter statsråden fulgte representanter fra to av bedriftene som holder til i Dybdahlsgården, samt byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge. Sistnevnte pekte på teknologi og innovasjon som en nødvendighet for å løse kommunenes utfordringer nå og i framtida. Eldrebølgen som kommer veltende over oss, og en bemannings- og kompetansekrise på trappene, som må løses med teknologiske løsninger hvor man kan, og mennesker hvor man må, i tillegg til å utvikle mer effektive løsninger for behandling.

Bård Benum fra Vitathings avslørte at de går inn som medlemmer i Trondheim Tech Port og HAI.

Yrr Mørch er en av disse. Hun er CTO og medgründer i NaDeNo, som utvikler "cellegiftbobler" som gir en langt mer presis behandling ved cellegift. I stedet for å kjøre på med cellegift i hele kroppen, som dreper langt flere friske celler enn nødvendig, har de kapslet inn cellegiften i bobler som utsetter eksponeringen til den er inne ved selve kreftsvulsten. Dette gir mindre bivirkninger, og kan gjøre cellegiftbehandling langt lettere og mer effektivt for tusenvis av kreftpasienter.

Et annet eksempel som ble løftet fram på mandag var Vitalthings, ved Bård Benum. Deres innovative overvåkningsenhet Somnofy bruker avansert sensorteknologi for å overvåke pasienter, helt uten ledninger eller kamera. Vitalthings var også vertskap for arrangementet, da det er de som står bak kontorfellesskapene i Dybdahlsgården, og som Benum selv sa det så ydmykt:

– Jeg tror vi var en inspirasjon for det som i dag er HAI.

Det tror vi også.

Jeg tror vi var en inspirasjon for det som i dag er HAI.
– Bård Benum, Vitalthings

To nye medlemmer

Benum avsluttet innlegget sitt med en gledelig bombe. Med et lurt smil mot Line Berg kunne han endelig avsløre at Vitalthings går inn som medlemmer av Trondheim Tech Port, og vil særlig bidra inn i HAI, til stor applaus fra salen.

Stolt gjeng! F.v.: Øystein Risa (SINTE Helse), Line Berg (Trondheim Tech Port) og Marius Widerøe (NTNU Helse).

Ikke nok med det. Like etterpå tikket det inn en SMS på Lines telefon fra Knut Løkke i MyWorkout. De var dessverre forhindret i å delta på arrangementet, men ville likevel meddele at de også går inn som medlemmer. For en dag! 

Vil dere bli med på laget? 

Vi har plass til mange flere! Ta kontakt med oss på hei@trondheimtechport.no for mer informasjon om medlemskap, eller direkte med Line Berg dersom du ønsker mer informasjon om HAI i samme slengen.

Les mer om HAI: www.haihelse.no