Her gikk vi i dybden på hvordan innovative anskaffelser fungerer i praksis. Deltakerne fikk også en grundig gjennomgang av hva som er viktig å vurdere før oppstart, med skreddersydde råd til både ansatte i offentlig sektor og leverandører.

Vi hadde besøk av Elisabeth Smith og Riche Vestby fra LUP, Merethe Baustad Ranum, byråd for helse og omsorg, Wenche Dehli fra Trondheim kommune, Lisa Græsli fra SINTEF, og Bård Benum fra Vitalthings.


Trondheim kommune sin anskaffelsesstrategi er en av de mest fremoverlente vi ser blant kommuner
- Riche Vestby, innovasjonspådriver på helseområdet i LUP

Riche understreket at behovsdrevne løsninger har langt større sannsynlighet for å lykkes enn teknologidrevne tilnærminger, med henholdsvis 70 % og 30 % suksessrate. Hun påpekte også at fremtidens innovasjoner må være personellbesparende for å være relevante.

Under arrangementet ble det også arrangert en panelsamtale der suksessen til Autoskår, et innovasjonsprosjekt med stor gjennomslagskraft, sto i fokus. Autoskår representerer en nyskapende anskaffelse og et innovativt partnerskap som omfatter St. Olavs hospital, Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og samarbeidskommuner, representert ved Malvik kommune.

En praktisk møteplass

Arrangementet inkluderte inspirerende foredrag, en sosial minglelunsj og interaktive parallellsesjoner, der deltakerne fikk praktisk innsikt i hvordan innovative anskaffelser kan benyttes. Tor Magne Johnsen, gründer i Relevio, beskrev det som en læringsrik opplevelse:


Jeg føler jeg er på gründerskole og ser frem til å lære mer om reglene for offentlige anskaffelser
- Tor Magne Johnsen, gründer i Relevio

Hva er HAI – Innovasjonsarena for helseteknologi?

HAI skal være en samlende arena for banebrytende helseteknologi, hvor innovasjon og samarbeid driver frem bedre helse og livskvalitet.HAI er et felles initiativ mellom Helse Midt-Norge, SINTEF, NTNU, St. Olavs Hospital, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune, ledet av Trondheim Tech Port.