"Det skjer veldig mye i og rundt Trondheim Tech Port, og det er noe vi ønsker å være en del av" 
- Knut Løkke, founder & CEO i Myworkout.

Myworkout AS, et trøndersk selskap som kombinerer forskning og teknologi for å forbedre folkehelsen. Gjennom 30 års vitenskapelig arbeid, med bidrag fra professorene Jan Hoff og Jan Helgerud, har de utviklet treningsprinsipper som kan forebygge og reversere livsstilssykdommer. Myworkout-appen måler VO2max og biologisk alder ved hjelp av en 4x4-intervalløkt, som gir brukerne innsikt i deres fysiske helse. Samme app motiverer brukeren til å gjennomføre trening, uavhengig av hvilken, med et ukeshjul for HIT-minutter, som er de helsenyttige minuttene der brukeren puster tungt.

Teknologien er dokumentert som vitenskapelig presis og fungerer på smarttelefoner fra Apple og Android uten behov for pulssensor. Myworkout er også gjengen bak selskapene TrenHer AS og Treningsklinikken AS som er en treningssenterkjede  og en spesialisert rehabiliteringsklinikk for behandling av MS, Parkinson, revmatisk sykdom, hjertesykdom, lungesykdom, overvekt og kreft.

- Da sa det seg selv at vi måtte bli medlem

Fra venstre: Knut Løkke (founder & CEO), Even André Fiskvik (CTO), Erling Eiksund (CMO), Jan Helgerud (Professor i medisin). Foto Lyana Håberg Nedialkova, Trondheim Tech Port

- Vi utvikler en digital klinikk med refusjonsrett i EU og USA med medisinsk godkjent programvare som skal behandle 35 diagnoser med trening som medisin. Dette er en formidabel jobb som krever samarbeid med dyktige folk, både innenfor og utenfor vår egen bedrift. Derfor må vi ut og møte folk der det skjer interessante og relevante ting. Da sa det seg selv at vi måtte bli medlem i Trondheim Tech Port - for her skjer det mye, det har jeg sett gjennom å ha vært leder for Fagråd Helseteknologi de to siste årene, forteller Knut Løkke, founder & CEO i Myworkout.

Løkke understreker viktigheten av samarbeid mellom offentlig og privat sektor for å lykkes i helseteknologibransjen. 

- En av de tingene vi trenger hjelp til er det svært mange helsetech-selskaper higer etter, nemlig et innovativt offentlig-privat samarbeid. Vi ønsker å hjelpe Trondheim Kommune og få dem som kunde. Jeg vet at offentlig-privat samarbeid står på agendaen til Trondheim Tech Port. Det offentlige er svært viktig for oss for å kunne utvikle oss. Får vi sterkt ben å stå på her hjemme er det mye lettere å ta steget videre ut i verden. De vi møter der ute spør også hvordan det går på hjemmemarkedet. Og da er det en fordel om man har noe å fortelle, sier han videre.

Line Berg, leder for Innovasjon i Trondheim Tech Port, sammen med Knut Løkke, founder & CEO i Myworkout. Foto Lyana Håberg Nedialkova, Trondheim Tech Port

Om HAI

HAI er en satsing ledet av Trondheim Tech Port, i samarbeid med partnere som Helse Midt-Norge, SINTEF, NTNU, Trondheim Kommune og St. Olavs Hospital. Målet er å skape en digital og fysisk arena hvor aktører innen helseteknologi kan utveksle idéer, løse utfordringer og legge til rette for samarbeid som kan føre til banebrytende innovasjoner i fremtidens helsetjenester.

HAI legger vekt på at interaksjon og samarbeid er nøkkeldrivere for innovasjon, og ønsker å fremme løsninger som kan forbedre folkehelsen på både nasjonalt og globalt nivå.


I HAI skal vi jobbe for å få til følgende: 

  • Skape bedre oversikt over aktørene i Trøndelag og pågående aktivitet innen helseinnovasjon
  • Utvikle kommunikasjonskanaler for synliggjøring av aktører og aktiviteter innen helseinnovasjon
  • Etablere og drifte en fysisk samhandlingsarena, inkludert coworking space, fleksible arbeidsplasser, møterom og prosjektrom
  • Skape spennende møteplasser for aktører innen helseinnovasjon
  • Fasilitere samarbeidsprosjekter innen helseinnovasjon
  • Planlegge og gjennomføre relevante kurs og workshops etterspurt av helseteknologimiljøet
  • Inngå samarbeidsavtaler med bedriftspartnere, relevante klynger og andre aktører
  • Bidra til økt antall start-ups innen helseteknologi som gründes og skaleres i Trøndelag
  • Involvere relevant næringsliv og offentlige organisasjoner i prosjektet
  • Posisjonere Trøndelag sterkere for investeringskapital og FoU-midler innen helseteknologi
  • Kartlegge testarenaer og lab-infrastruktur i Trøndelag, med mål om tilgjengeliggjøring for økt innovasjon